Informacije

Kontaktirajte Turističku zajednicu grada Zlatara

Lana Bajzek, mag.eoc

Stručni suradnik na rukovodećim poslovima

+385 (0)91 4050 648


Česta pitanja i odgovori

1Što posjetiti?
Galeriju izvorne umjetnosti u Zlataru, crkvu Sv. Marije Snježne i Sv. Juraja u Belcu kao i crkvu Sv. Martina u Martinšćini, ruševine starih gradova Belec i Oštrc...
2Što raditi?
Zlatar i okolica nude brojne mogućnosti za opušteni obiteljski izlet. Vrlo je ugodna šetnja oko Zlatara šetnicom „ Zlatni bregi oko Zlatara“. Za one koji žele intenzivnije kretanje preporučamo izlete do jednog od planinarskih domova,odnosno ruševina starih gradova. Izletnici koji pak teže dinamici preporučamo bicikliranje po zlatarskom kraju ili pak igranje tenisa. Za obje aktivnosti po mogu se angažirati vodiči, odnosno trener.
3Gdje jesti?
Restoran Zlatni lampaš, Gradec klet, a po najavi i planinarski domovi pripremaju jednostavnija jela.
4Gdje prespavati?
Sva tri planinarska doma raspolažu smještajem karakterističnim za planinarske domove, a apartmanski smještaj nudi Silver i Ivančica u Zlataru.
5Kako doći do Zlatara
Zlatar je sa susjednim gradovima poveza javnim prijevozom (vlak,autobus). Vlak vozi do željezničke stanice Zl. Bistrica udaljene 5 km od Zlatara i povezane sa Zlatarom autobusnim i taxi prijevozom. Cestovno je Zlatar dobro povezan sa ostalim mjestima. Sa istočnim dijelom Zagreba preko Sesveta , Kašine i Marije Bistrice, sa zapadnim dijelom preko Podsuseda, odnosno Zaboka. Sa Varaždinom je povezan preko Lepoglave i Ivanca na zapadu, odnosno Novog Marofa na istoku.

Pogledajte već prije postavljena pitanja i odgovore
prije nego pošaljete upit